Varukorgens innehåll0  produkter - Totalt0.00 €


Vetericyn Plus Veterinary Formula – problem löst utan läkemedelVetericyn Plus är en familj av effektiva och säkra produkter av hög kvalitet för lokalbehandling av sår, dermatologiska problem samt irriterade ögonen och öronen. Vetericyn Plus är ett bra alternativ när man vill följa moderna behandlingsrekommendationer och sträva efter att undvika onödiga
antibiotikabehandlingar - om möjligt.Vetericyn innehåller inga läkemedel; den verksamma ingrediensen är hypokloritsyra (HOCl), som är vita blodkroppars mikrobisida sammansättning. Vattenbaserade och hypoallergeniska Vetericyn dödar patogener (även de resistenta) vid direktkontakt men samtidigt skadar inte alls den friska vävnaden. Den också fungerar som en oxidativ komponent vid sår; undersökningar visar att den har en positiv effekt på blodcirkulationen i kapillärerna. Vetericyn dessutom undertrycker den inflammatoriska reaktionen (inhiberar histaminproduktionen i mastceller) och är effektiv även mot biofilmen, virus och svamp.Vetericyn produkterna inte luktar illa heller svider i bruk som säkert underlättar behandlingen. Produkter för hud, sår och ögonen finns att få båda i vätske och i antimicrobial hydrogel. Vätskeformen rekommenderas för rengöring och långtidsverkande hydrogelen för behandling av problem (t.ex. sårvård med eller utan bandage). Öronskölj som dödar patogener, minskar dålig lukt och dämpar rodnad i öronen finns bara i vätskeform; sår i hörselgången kan behandlas med hud- eller ögonhydrogel.


Läs mer på Ear & Eye Care eller Wound & Skin Care produkterna

Har du en klinisk fråga ?

Kontakta vår veterinär


Tillverkarens sida för detaljerad produktinformation : www.vetericynvf.com

Veterinärer kan beställa Vetericyn VF produkter​ till grossistpris via Oriola4Care, Kronans Apotek eller direkt från oss​. Vänligen kontakta oss för prislista och mer information !